vineri, 20 mai 2011

Ciorba de curcan cu zeama de varza

Avem nevoie de:
carne de curcan (eu am folosit spatele)
1 morcov mare, o ceapa, 1/2 telina, 1 patrunjel, un cartof mare taiat cuburi, 2 linguri de orez, sare, 2 linguri bulion, patrunjel verde si leustean (se poate si uscat) tocate marunt, o cana cu zeama de varza.

Carnea de curcan se spala bine si se pune la fiert intr-o oala cu 3 l apa rece. Dupa ce se curata spuma, se presara  un varf lingurita de sare, se acopera cu un capac si se lasa la fiert pe foc mic. Daca apa scade prea mult, se mai completeaza. Dupa o ora se incearca carnea cu o furculita daca este fiarta si se pun legumele taiate sau date pe razatoarea mare, cartofii si orezul spalat inainte. Cand sunt bine fierte legumele, se adauga bulionul de rosii, zeama de varza putin cate putin, deoarece gustul depinde foarte mult de cat de sarata sau de acra este zeama de varza. Se mai lasa la fiert cam 5 minute, se adauga patrunjelul si leusteanul si se opreste focul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu