duminică, 22 mai 2011

Cornulete



2+1 cani faina, o jumatate pachet de unt moale, 2 linguri cu samantana grasa, o jumatate cana cu lapte dulce, 2 pliculete zahar vanilat, 1 praf de copt stins cu o lingura de otet. Pt. umplutura: gem amestecat cu nuca macinata, marmelada, rahat.
Intr-un castron se pun doua cani cu faina, untul moale, smantana, zaharul vanilat, praful de copt stins cu otet, laptele si se incepe framantatul cu mana, adaugand putin cate putin si cea de-a treia cana cu faina, pana se obtine un aluat elastic, potrivit de tare.



Se intinde foaie pe suprafata de lucru unsa cu putin unt/ulei si se modeleaza fie clasicele cornulete, fie se taie un dreptunghi mai mare, se unge latura mai mare cu un sir de gem, se ruleaza sul, apoi se taie in bucati.

Se coc in tava unsa, la foc potrivit si cat sunt fierbinti se trec prin zahar pudra.

Un comentariu: