vineri, 20 mai 2011

Friganele


Din cand in cand, puiutii mei au pofta de "ceva dulce" la micul dejun, iar o alternativa sanatoasa la cerealele cu lapte sunt clasicele "friganele". Va mai aduceti aminte cum ne rasfatau mamele noastre cu ele la micul dejun sau in oricare alt moment al zilei?
Pentru nostalgici:
o paine, de preferinta sa nu fie chiar proaspata, pentru a se putea felia sau paine deja feliata din comert
2 oua intregi, o jumatate de cana cu lapte dulce, 1 zahar vanilat (pentru cine prefera).
Se bat cu furculita cele doua oua, se adauga in fir subtire laptele si zaharul vanilat, amestecand pana se omogenizeaza.
 Feliile de paine se trec prin acest amestec si se "auresc"  frumos in tigaia cu ulei sau unt. Se scot pe farfurie si se presara cu zahar pudra sau tos (eu il prefer pe cel tos) si se servesc cu un pahar de lapte dulce. Mmmm, ce frumos mioroase!

Un comentariu: