vineri, 20 mai 2011

Pasta de ficat

Avem nevoie de:
ficat de pasare - o jumatate de kg.
o bucatica mica de piept de pasare
o jumatate de pachet de unt moale, lasat la temperatura camerei
2-3 linguri de lapte
doua oua fierte de la care vom folosi galbenusurile
o ceapa intreaga, curatata
un morcov
o frunza de dafin si 4 boabe de piper


Ficatul se spala bine in mai multe ape si se pune la fiert impreuna cu carnea. Dupa ce se spumeaza, se adauga ceapa intreaga, morcovul taiat fasii, foaia de dafin si piperul. Se lasa la fiert cam jumatate de ora, dupa care se scot ficatul si carnita, se lasa sa se raceasca, apoi se paseaza bine cu blenderul, se amesteca cu cele doua galbenusuri fierte, cu untul moale si cu lingurile de lapte. Se potriveste de sare si se poate servi.


Se pastreaza la frigider, in cutie inchisa ermetic sau intr-un vas acoperit cu folie alimentara, pentru a nu prinde crusta neagra deasupra si se consuma in doua zile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu