marți, 28 iunie 2011

Ciorba de fasole verde cu dovlecel

Un regal de arome si culoare... O ciorba usoara, care se poate servi si calda si rece, potrivita pentru zilele de post, dar si pentru verile calduroase.

1 morcov mare, o ceapa uscata sau verde, o jumatate de telina, un dovlecel, o mana de fasole verde, 2 linguri de orez, 2 linguri de pasta de rosii sau o cana cu suc de rosii preparat in casa, 3-4 linguri cu ulei, sare dupa gust, verdeata tocata marunt (patrunjel, frunze de telina, leustean).
Intr-o oala se pun la fiert 3l de apa cu o lingurita de sare. Cand apa clocoteste se pune ceapa taiata mai mare, morcovul si telina taiate cubulete, fasolea verde curatata si taiata in bucati mai mici. Le lasam sa fiarba aproximativ 25 min., apoi punem dovlecelul, orezul, lingurile de ulei si completam cu apa daca este nevoie. Dupa 20 min. adaugam sucul de rosii, asteptam sa dea in cateva clocote, potrivim de sare, oprim focul si presaram verdeata tocata marunt. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu