luni, 27 iunie 2011

Deliciu de vara


Ceva delicios, dulce, dar si putin acrisor, numai bun pentru o seara de vara... Bezele cu zmeura sau cu orice alte fructe proaspete (capsuni, visine). Imi place la nebunie combinatia aceasta de dulce-acrisor. Iar bezelele sunt usor de facut, deloc pretentioase...
Bezele cu zmeura
2 albusuri de ou, 5 linguri de zahar tos si un varf de lingurita de sare
Albusurile se bat spuma tare (pana se poate intoarce castronul fara ca albusurile sa cada), adaugam un praf de sare si treptat cele 5 linguri de zahar, batand in continuare pana ce zaharul se topeste si rezulta o crema alba, groasa

 Cu spritul sau cu o lingurita sa pun gramajoare in tava tapetata cu hartie pentru copt si se dau la cuptor (preincalzit) la foc minim, cu usa intredeschisa (eu am asezat un prosopel in usa cuptorului pt a sta deschisa) si pe treapta cea mai de sus a cuptorului. Dupa aproape o ora am oprit focul, am deschis larg usa cuptorului si am lasat bezelele sa se raceasca. Abia apoi le-am scos pe farfurie, am presarat zmeura si am mancat cu pofta...

Un comentariu: