luni, 20 iunie 2011

Pandispan cu fructe

Este o reteta foarte simpla, care se poate face cu mai multe feluri de fructe, dupa preferinta fiecaruia. Aici, eu am folosit cirese.
8 oua, 8 linguri cu zahar tos, 10 linguri cu faina, 2 plicuri zahar vanilat, un plic praf de copt.
Se separa albusurile de galbenus, se bat bine cu telul (sau mixerul) albusurile, se adauga treptat cate o lingura de zahar si cele doua pliculete de zahar vanilat, batand in continuare pana ce nu se mai simte zaharul.
 Se pun pe rand galbenusurile peste care am presarat un varf de cutit cu sare, amestecand usor cu o lingura de lemn, iar la sfarsit faina cernuta si amestecata cu plicul de praf de copt.
 Compozitia se toarna in tava unsa cu ulei/unt si tapetata cu faina (sau hartie pt. copt), iar deasupra se aseaza fructele.
 
 Eu am avut cirese pe care le-am taiat jumatati, le-am scos samburele si le-am pudrat cu putina faina pentru a nu se lasa la fundul tavii in timpul coacerii.

Se coace la foc potrivit aproximativ 25 de minute, dupa care eu opresc focul si mai las prajitura in cuptor 2 minute.

Se serveste pudrata cu zahar si cu... multa pofta!

2 comentarii: