miercuri, 20 iulie 2011

Gogosele cu frisca


Reteta pentru gogosele spritate am luat-o dintr-o revista pentru copii. Se pot da copilului dupa varsta de 1 anisor.
100 ml apa rece, un cubulet de unt (20 gr), un varf de lingurita cu sare, 1 zahar vanilat, 1 lingura cu zahar tos, 4 linguri pline cu faina (100 gr), 2 oua.
Apa, untul, zaharul, zaharul vanilat si sarea se pun pe foc pana se topeste untul si incepe sa fiarba. Se ia de pe foc si se pune faina cernuta, amestecand energic pana la omogenizare. Se lasa sa se raceasca si se adauga pe rand si ouale. Aceasta compozitie de pune cu ajutorul unui cornet in tava tapetata cu hartie pentru copt, in formele dorite (rotund, piscot). Se coc la foc potrivit aprox. 30 min. Se pudreaza cu zahar si se servesc dupa placere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu