marți, 9 august 2011

Chiftelute cu dovlecel si cartof


Le-am incercat pentru prima data si sincer, sunt uimita de rezultat. Foarte bine au crescut, foarte gustoase si usor de preparat. Se pot servi ca atare in zilele de post sau garnitura langa o carnita suculenta, in zilele "de dulce".
Am folosit un dovlecel tanar, curatat de coaja si dat pe razatoarea mica, 2 cartofi fierti in coaja, o ceapa mare taiata marunt, 4 catei de usturoi pisati, 1 lingura cu varf de faina, 1/2 lingurita bulion, sare, piper si mult marar tocat.
Se stoarce bine de zeama dovlecelul, cartofii fierti se paseaza cu o furculita, se adauga ceapa, bulionul, faina, condimentele si mararul si se amesteca bine pana se obtine un aluat omogen.
 Se ia cu o lingura din compozitie si se formeaza bilute care se tavalesc prin faina si se rumenesc in ulei incins.
Eu le-am facut alaturi si o salata de castravete cu marar: am curatat castravetele de coaja, l-am taiat feliute, am presarat sare, ulei de masline, marar tocat din belsug si putina zeama de lamaie (sau otet diluat cu apa).
Sunt o bunatate!

Un comentariu:

  1. Arata foarte bine si sunt si simplu de facut, cred ca sunt pe masura... la fel de gustoase :)

    RăspundețiȘtergere