luni, 22 august 2011

Harisi

 Reteta de Harisi (prajitura arabeasca) o am de multa vreme de la o buna prietena ardeleanca... Am facut-o mai ales cat a fost fata mea micuta, fiind o prajitura buna pentru copilasi incepand cu varsta de 1 an. Mi-am adus aminte de ea si am preparat-o in seara asta.
Ingrediente prajitura: 2 pahare cu gris, 1 cutie mare cu iaurt (400gr.), 1 pahar zahar tos, o lingurita scortisoara si 1 praf de copt.
Sirop: 1 pahar zahar tos, 1 pahar apa si zeama de la o jumatate de lamaie.
 

Se amesteca toate ingredientele intr-un castron si se lasa la macerat (acoperit cu un servet de bucatarie), la caldura, o jumatate de ora.
Se toarna amestecul intr-o tava unsa cu unt/ulei si se da la cuptor pentru aprox. 30 minute, la foc mediu.
 
Intre timp se prepara siropul dintr-un pahar de zahar, unul de apa si zeama de lamaie, fiert pe foc mic pana se topeste zaharul. Dupa ce s-a copt, prajitura se scoate din cuptor, se taie imediat patrate si se toarna siropul peste ea.
Se serveste dupa ce siropul a fost absorbit si prajitura este rece.
 

3 comentarii:

  1. e buna prajitura,dar cred ca ai uitat ceva...dupa ce pui siropul( la alegere-zeama de portocale ori lamai) tava trebuie bagata inca vreo 10 minute in cuptorul oprit dar inca cald,asa se absoarbe mai bine siropul ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Alexandra, reteta mea este asa cum am pregatit-o, dar orice idee, sfat in plus este binevenit. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere