marți, 2 august 2011

Paste cu carne tocata

 Unii le spun "spaghete bolognese", sau "paste cu sos bolognese"... Eu insa prefer terminologia romaneasca, deoarece si reteta este tot de-a noastra, diferita mult de cea originala.
1 pachet de paste (orice forma doriti) sau spaghete care se fierb in apa clocotita cu sare.
500 gr, carne tocata (porc, amestec sau pui), o ceapa mare taiata marunt, 1 morcov dat pe razatoare sau taiat cubulete mici, o cana cu suc de rosii sau 4 rosii proaspete (curatate de pielita si date pe razatoare), 2 catei de usturoi taiati marunt, sare, piper, cimbru, oregano si busuioc. Sucul de rosii eu il cumpar de la Penny, este la cutie de 500gr, foarte bun si dulce.
 Ceapa si morcovul le calim in putin ulei (merge cu succes uleiul de masline) pana capata o culoare frumoasa, aurie, apoi adaugam carnea tocata, sare, piper si o jumatate de ceasca de apa. Ceasca de apa se poate inlocui cu vin, sosul iese mai "bogat" la gust. Se lasa sa fiarba la foc moale cam 15 min., dupa care punem usturoiul, sucul de rosii, cimbru, busuioc si oregano (cate un varf de lingurita din toate sau numai din preferatele noastre) si mai lasam pe foc inca 10 min.
Pastele fierte se strecoara, se spala sub jet de apa rece, se pun pe un platou si se rastoarna sosul fierbinte peste ele. Pofta buna!

2 comentarii:

  1. Multumesc!nu prea mi-au iesit cum ma asteptam dar , e prima data cand fac.Am timp sa experimentez. ;)
    p.s. am uitat de vin :(

    RăspundeţiȘtergere