sâmbătă, 10 septembrie 2011

Dovlecel umplut cu carne tocata


2 dovlecei mai lungi, 3-4 ardei gras, 4-5 rosii mari, o jumatate kg. carne tocata (porc, pui, amestec), 2 cepe, 1 morcov dat pe razatoare, 3 linguri orez, 1 ou, sare, piper, 2-3 catei de usturoi taiati felii, patrunjel verde tocat.
Se curata dovlecelul de coaja, se taie in bucati mai mari (cam. de 10 cm.) si se scobesc in interior usor cu o lingurita, avand grija sa nu strapungeti si capatul celalat.
 Rosiile se spala, se scoate usor cu varful unui cutit partea verde de la codita, apoi tot cu o lingurita se scobesc putin in interior, cat sa incapa 2 lingurite de carne. Pulpa de rosii scoasa se pastreaza pe o farfurioara.
Ardeii se spala, se scoate miezul si semintele.
Ceapa taiata marunt impreuna cu morcovul dat pe razatoare se calesc in cateva linguri de ulei, se adauga orezul spalat si o jumatate de cescuta de apa. Se lasa putin pana scade toata apa, amestecand mereu cu lingura sa nu se prinda orezul de tigaie. Amestecul se lasa la racit, apoi se adauga carnea tocata, oul, sare, piper si se umplu legumele.
 Se unge o cratita cu putin ulei, se aseaza legumele umplute, peste ele se presara pulpa de rosii tocata marunt si apa cat sa le acopere. Se da cratita la cuptor, la foc potrivit. Cand legumele sunt aproape fierte se pune usturoiul, se mai lasa 10 minute si se opreste focul. Se servesc cu smantana sau iaurt.

Un comentariu: