sâmbătă, 10 septembrie 2011

Supa de gaina cu zdrente


Stiti cum se spune: "gaina batrana face ciorba buna"... dar si cat fierbi la ea... Am avut o gaina de la tara si am zis sa fac ceva usor din ea, de ciorba acra m-am cam saturat, asa ca am facut o supa cu "zdrente".
1 gaina, 2 morcovi, 1 ceapa mare, 1 ardei gras, o jumatate de telina, 1 ou si 2 linguri cu faina, sare, piper, patrunjel tocat.
Gaina se fierbe la foc mic cam doua ore. Dupa doua ore se pun in oala ceapa curatata si lasata intreaga, morcovii taiati in patru pe lungime, telina taiata felii mari, ardeiul taiat pe jumatate. Se lasa in continuare la foc mic pana sunt si legumele fierte. Carnea si legumele se scot cu spumarul din supa. Se bate cu furculita un ou intreg pana la omogenizare si se pun treptat cele doua linguri cu faina, amestecand usor cu o lingura pana se obtine un aluat mai gros ca cel de clatite (ca o crema subtire). Se ia cu o lingura si se toarna in supa in fir subtire. Se mai lasa la foc mic 10-15 minute, se potriveste de sare si piper, se adauga patrunjel verde tocat si se opreste focul.

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu