luni, 21 noiembrie 2011

Umplutura de nuca pentru cozonac

Secretul umpluturii mele de nuca pentru cozonac il stiu de la mama si este un pic mai special deoarece folosesc vin in loc de albus de ou. Da, da, ati citit bine, vin. Vin rosu sau alb, nu conteaza, bun la gust sa fie. Adica sa nu fie din cel acru, zeama de varza... Nu se pune mult, mai putin de jumatate de cana, ideea este ca umplutura va avea un gust nemaipomenit.
Cantitatea de nuca pe care eu am dat-o aici este pentru un singur cozonac, din cel trandafir. Daca veti face doi cozonaci mari, atunci dublati cantitatea de nuca si puteti adauga si stafide.
Un bol micut cu miez de nuca, 4-5 linguri de zahar, 2 linguri de cacao, esenta de rom si vin rosu mai putin de o jumatate de cana.
Nuca se macina, se amesteca cu zaharul, cacaoa si esenta de rom pana se uniformizeaza, apoi incepeti sa puneti vinul peste umplutura. Atentie!!! Nu se toarna cu cana, se ia putin cate putin cu o lingura si se amesteca pana obtinem o compozitie consistenta, bine legata. Nu trebuie turnat vin sa "balteasca" prin amestec. Nuca va absorbi vinul si va capata o aroma deosebita, nu se va simti alcoolul, stati fara grija, nu va veti imbata mancand acest cozonac...
 

4 comentarii:

  1. Interesanta umplutura, sigur iti ies cozonacii tare buni :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Chiar am sa incerc si eu,sigur iese ceva deosebit de bun!

    RăspundețiȘtergere
  3. A iesit bine compozitia..am pus putin vin alb,ca asta era in casa..

    RăspundețiȘtergere