sâmbătă, 17 decembrie 2011

Prajitura cu foi


Pentru foi: 2 oua, 7 linguri lapte, 7 linguri zahar, 7 linguri ulei, o lingurita amoniac pentru prajituri stins cu zeama de lamaie, 2 pliculete zahar vanilat, faina cat cuprinde (aprox. 500 gr) pentru un aluat potrivit de tare. Acest aluat se imparte in trei si se coc trei foi pe dosul tavii de aragaz.
 Crema: 2 plicuri budinca de vanilie preparata cu 1l. lapte si 6 linguri de zahar, conform instructiunilor de pe plic. Se adauga coaja de lamaie sau coaja de portocale.
Peste foile coapte se aseaza uniform budinca fierbinte. Prajitura se preseaza bine, se infasoara intr-o punga si se da la rece pana a doua zi (sau de dimineata pana seara).
Cand s-au inmuiat foile, se taie marginile prajiturii, se pudraza cu zahar si se serveste. Pofta buna!

Un comentariu: