duminică, 19 februarie 2012

Mamaliguta cu branza si smantana la cuptor

Se face o mamaliguta nu foarte vartoasa, in functie de numarul membrilor asezati la masa. Se zdobeste cu furculita 500 gr.-1 kg. de branza de vaca sau oaie, dupa preferinta.
 Intr-o cratita unsa cu unt din belsug se pune un strat de mamaliguta, peste ea se presara branza sfaramata, 3-4 linguri de smantana uniformizate si se acopera cu alt strat de mamaliguta. Cu dosul unei linguri trecute prin jet de apa rece se formeaza mici causuri in stratul de mamaliga, unde vom sparge cate un ou. Se da cratita la cuptor, la foc potrivit, pana ce albusul oualor se intareste (15-20 min). Se scoate din cuptor si se lasa sa se racoreasca putin, apoi se portioneaza frumos cu o paleta lata. Pofta buna!

5 comentarii:

  1. Ce idee interesanta,sigur o voi incerca si eu cat de curand!te pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Ani! Incearca si nu vei regreta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Auuu ce bine arata !
    Buuunnn :))) Imi place tare mult !

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc Danutza! O fac de multe ori seara, cand raman in pana de idei sau sunt grabita...

    RăspundețiȘtergere