sâmbătă, 18 februarie 2012

Mancarica de cartofi cu pui


6 ciocanele de pui sau pulpite superioare (sau piept), 2 cepe taiate solzisori, 2 morcovi taiati rondele, 10 cartofi  taiati cuburi mari, o lingura generoasa cu bulion, sare, 1-2 catei de usturoi, patrunjel verde taiat marunt.
Pulpitele sarate putin se rumenesc 5 minute in cratita cu putin ulei, se adauga ceapa si morcovul si se stinge totul cu o cana de apa. Se acopera cu un capac si se lasa 10 minute sa fiarba inabusit. Se adauga cartofii si se completeaza cu apa cat sa-i acopere. Se pune capacul si se lasa la fiert moderat pana se patrund bine cartofii, amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn. Se adauga bulionul, usturoiul taiat feliute si se potriveste de sare. Se mai lasa la foc mic 10 minute, se opreste focul si se presara patrunjelul taiat marunt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu