miercuri, 9 mai 2012

Carne de miel cu orez la cuptor


Avem nevoie de 1/2-1kg. carne de miel pt. friptura (eu am avut o pulpita) portionata in bucati potrivite, o ceapa taiata marunt, o cana de orez, o lingura bulion, marar si patrunjel tocate marunt, sare si piper dupa gust.
Carnea de miel si ceapa se calesc la foc mic cu putin ulei (4-5 linguri) pana ce scade sucul pe care si-l lasa carnea. Se pune o cana de apa, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba molcom pana ce se fragezesc bucatile miel.

 Separat se spala o cana de orez. Se scot bucatile de carne pe un platou si se pune orezul in zeama in care au fiert, amestecand mereu cu o lingura pana ce orezul este putin inflorit si a absorit tot sucul. Orezul se amesteca cu bucatile de carne, cu lingura de bulion, patrunjelul si mararul tocate, sare, piper dupa gust.
 Acest amestec se toarna intr-un vas de yena (sau se lasa in cratita), se adauga doua cani cu apa (aceeasi cana cu care ati masurat si orezul) si se da la cuptor pentru aprox o ora, timp in care orezul va fi bine fiert si scazut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu