miercuri, 9 mai 2012

Ciorba de miel


Veti spune poate ca a trecut Pastele... Da, numai ca eu am pastrat in congelator pachetele cu carne de miel stiind ca este foarte sanatoasa pentru copii. Asa ca voi mai gati si de-acum incolo carnita de miel.
Avem nevoie de 1/2 carne de miel (os, costite, carne macra), o ceapa mare, 2 morcovi, o cescuta mica cu orez, 2 linguri bulion sau o cana cu zarzavat facut in casa, 2 galbenusuri de ou, o cana cu zeama de varza, leustean taiat marunt (eu am avut din cel uscat), sare dupa gust.
 Se spala bine carnita si se pune la fiert intr-o oala de 3l. Se spumeaza si se pune un varf lingurita de sare. Lasam carnea sa fiarba la foc mediu spre mic vreo 15 min. si adaugam legumele taiate marunt si orezul bine spalat. Daca este nevoie, completam cu apa. Cand s-au fiert bine toate, adaugam bulionul si cana cu zeama de varza. Mai asteptam sa fiarba cam 15 min. Cele doua galbenusuri se dezleaga cu o furculita impreuna cu 2 linguri de apa rece si se adauga la ciorba.
 Dupa cateva clocote presaram leusteanul tocat marunt si oprim focul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu