sâmbătă, 12 mai 2012

Fursecuri



Sunt foarte fragede si pot fi unse cu gem doua cate doua, pot fi lasate simple, cu nuci sau cu stafide.
Avem nevoie de: 2 oua, 2 cescute mici (de cafea) cu zahar, 1 plic zahar vanilat, coaja de lamaie rasa, 2 cescute ulei, 4 cescute (cu varf) cu faina, un varf de lingurita de amoniac stins cu otet/zeama de lamaie.
Frecam bine ouale cu zaharul, coaja de lamaie si zaharul vanilat pana devine o compozitie spumoasa. Se adauga treptat uleiul, apoi amoniacul stins cu otet/zeama de lamaie.
 La sfarsit incorporam faina amestecand bine cu o lingura de lemn. Daca dorim, putem adauga in compozitie nuci maruntite, stafide.
 Se ia cu lingurita din aluat si se fac mici gramajoare (la distanta) in tava unsa cu ulei/unt. Se coc la foc mediu pana se rumenesc usor pe margine.
 Atentie! Se coc foarte repede si se ard foarte usor!
Se scot cu un cutit sau o paleta pe un platou si se lasa sa se raceasca. Tava se curata bine, se unge din nou si se coace un alt rand. Din aceasta compozitie eu am copt 3 tavi a cate 20 de fursecuri fiecare.
Cand sunt reci se ung cu gem si se lipesc cate doua. Sau le putem lasa simple. Sunt foarte pufoase si aromate.

5 comentarii:

  1. Arata bine si sigut sunt tare gustoase :)

    RăspundețiȘtergere
  2. * De pregatit si consumat... fara numar, fara numar.

    RăspundețiȘtergere
  3. Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult - aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

    Toate cele bune,

    Vincent
    Petitchef

    RăspundețiȘtergere