sâmbătă, 9 iunie 2012

Briose


Reteta pentru 10 briose:
2 oua, 1 iaurt natural Danone (140 gr.), 6 linguri zahar tos, 4 linguri ulei, 1/2 plic praf de copt, 2 plicuri zahar vanilat, un praf sare, faina o cana si jumatate.
Intr-un castron se amesteca bine cu telul ouale intregi, iaurtul si uleiul. Se adauga zaharul si se bate bine pana se topeste, apoi zaharul vanilat, praful de sare, iar la sfarsit faina cernuta cu praful de copt. Coca rezultata sa fie ca de chec. Se aseaza hartie speciala in formele de briose, se umplu cu aluat aproximativ 3/4 din cupa si se coc la foc mediu 25-30 min.
Se scot din cuptor, se lasa sa se racoreasca bine, se desprind din forme si se decoreaza dupa preferinta fiecaruia.
In compozitia de briose se poate adauga ciocolata rasa, stafide, alune, nuci, fructe, etc.

Un comentariu: