sâmbătă, 9 iunie 2012

Tort cu capsuni. Reteta

Se coace un blat pandispan din 4 oua (pentru o forma de 22-25 cm), 4 linguri ulei, 4 linguri zahar, 5-6 linguri faina, un varf de cutit praf de copt, 1 pliculet zahar vanilat. Dupa racire, se insiropeaza bine cu sirop de zahar, apa si vanilie sau lamaie, dupa preferinta.
Se mixeaza bine o jumatate de kg de capsuni (se "blenduresc", cum imi place mie sa spun) cu 6 linguri de zahar tos. Se bat bine 500 ml. frisca. Frisca se amesteca (cu miscari usoare) cu capsunile mixate. Pe baie de abur se topesc 2 plicuri de gelatina inmuiata in 10 linguri de apa rece. Se adauga gelatina peste compozitia de frisca si capsuni, amestecand pana la omogenizare. Crema se toarna peste blat, in forma cu inel si se da la rece pentru cel putin 4 ore (mai bine de seara pana dimineata, asa macar nu deschideti frigiderul la fiecare 10 minute...)
Se desprinde inelul si se poate lasa tortul asa, arata senzational, sau se decoreaza cu frisca si capsuni.


4 comentarii:

  1. Foarte bine arata,vreau si eu o feliuta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Vai ce-mi place !!!
    Fin si de sezon, o bunatate :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, Laura. De face usor si se mananca repede...

    RăspundețiȘtergere
  4. Zici ca-i tortul ala din reclama de la TV. :)

    RăspundețiȘtergere